maandag 26 november 2018

Vertelweek de Tassche

De hele week stond in het thema van sprookjes. De kinderen van de derde graad vertelden elke dag tijdens de speeltijden een sprookje in de vijf klassen. Dat was super leuk!
Elke morgen werd er gezamenlijk een verhaal verteld aan de hand van een film. En elke dag was er dan ook een opdracht voor de kinderen.
De sprookjesboom was ziek. De gemene heks haatte sprookjes en had alle bladeren weggetoverd!
De kinderen van onze school wilden de sprookjesboom genezen. Ze moesten een tekening maken over sprookjes om te bewijzen aan de heks dat zij wel veel hielden van sprookjes.
De heks liet de kinderen ingrediƫnten zoeken voor de heksensoep: elfenstof, haar van de wolf, drakensnot, trollenbloed en weerwolvenslijm. Niet makkelijk te vinden dus. Maar toch gelukt!
Maar die stoute heks wilde haar toverspreuk niet verklappen om de boom weer gezond te maken! De volgende opdracht was dat alle klassen zelf een toverspreuk maakten.  Na de 5 prachtige toverspreuken was de boom weer genezen. Joepie! Tijd voor  een leuk sprookjesfeest met Roodkapje, Assepoester, Hans en Grietje, Pinokkio en Merlijn de tovenaar. (zie website voor de foto's)
De kleuters mochten die laatste dag dan ook verkleed in een sprookjesfiguur naar school komen. De kinderen van het tweede leerjaar kwamen een sprookje vertellen aan onze klas. En de kinderen van het eerste leerjaar mochten samen het sprookje van Roodkapje voorlezen. Wat een prestatie na een kleine 3 maanden in het eerste leerjaar! Bravo!
Geen opmerkingen: